Jangan jadi katak bawah tempurung, jangan jadi mahasiswa macam lembu dicucuk hidung.Hak bersuara hak kita. Mahasiswa Ayuh Bersolidariti!

Friday, November 4, 2011

Mistake and Lesson.

It’s just some matter of time when:
We were in our kindergarten
We were fool around in school
We grown up
Have our own perspectives
Hurt them(anyone)
And then we started to realize their need in our life
We started to make an apology towards them.
This is life. No mistake no lesson
Appreciate your love. Don’t let them harmed by your doing or you’ll break their heart.
p/s:a reminder for me and all..^_____^

aku dah kurus!!!

memang la ak dah penah kurus dlu..ala time2 skolah..hahahaha..oleh sebab aqilah (*baek ke??) beria bt soalan perikse kn...nanti menanges nk mark paper..kn kementerian be report plak ckp cegu x bertanggungjawab..hahahahaha...


THE RULES
-must post these rules.
-you must post 11 things about yourself.
-answer the 11 questions that the tagger had set for you in their post.
-create 11 questions for those you want to tag.
-you have to tag 11 people.
-let them know that they've been tagged by you.
-don't tag back.
-no stuff in the tagging section about 'you are tagged of you're reading this.'you legitimatelly (a.k.a really,trust,with all honesty) tag 11 people

(Seriously i dont know what he/she is trying to say for the last rule)

ouh malasnye nk tulis 11 bende pasal ak...ok
1.i 've twitter acount
2. i've facebook account
3. i've unisza's student portal account
4. i've yahoo! account
5. my ex roomate>kak zee
6. infuture~seriously i want to be one of the civil servant in malaysia*sbb ade pencen,hehe
7. i love food
8. i hate "FAT"
9. my ambition since i'm in my kindergarten till i'm in my f5 is Policewoman.haha
10. i love jokes
11. i love kpop*not so much..hehe



soalan dr qila bobo..hehe>1) Sila nyatakan nama penuh aku.
aku pggil dye adek.tp kitorg bkn adk brdik sbb bapak ngn mak laen..hohoho
2) Bila birthday aku? clue: bulan ni
27 november kn?3..igt x peristiwa bedak...hmmmm..nk pkey thun ni mybe nk siram ngn air panas kot...>_<
3) Bila kali terakhir korang rase korang buat aku gembira?
setiap ari kakak bt qilah bhgie kn...:)..*markah penuh yg ni.lau x  potong duit saku..hahak
4) Kalau korang bagi hadiah birthday mesti aku gembira kan??
ade kakak pon adek dh gembira..btol x?=)..opkos la...=)
5) Ermm, korang rase macam bahagia tak dgn soalan 2, 3, dan 4 tu?? hahahaa
ah?soklan 2 tlis pe ekk?*ignore je..
6) Berapa lama dah anda menceburi bidang penulisan sebagai blogger ni?
x igt dh..sjk lahir kot...time 2 mak mertua saye patah tulang paha,so nk dpt bjek beli kaki  palsu 2 terpkse la promo kt blog..
7) Berapa kali dalam sebulan anda update blog?
tiap2 mlm abg update...,<3*tipu
8) Apakah cabaran atau kekangan yg selalu anda hadapi sebagai seorang blogger?
saye bute it .tp lps dpt cinta aqilah abdullah sye jd wowwww...
9) Apakah nasihat untuk peminat2 anda diluar sana yg tidak mempunyai blog?
yea..saye,saye,saye,,,,*nervous attack..haha
10) Bilakah anda nak mendirikan rumahtanggabatu a.k.a kahwin?
bile aqilah bg izin...
11) Berikan 3 perkataan yg mencerminkan diriku pada pandangan korang..
KETOT+KELAKAR=CHUMELLL


pemeriksa:i'm timok~SULIT**PRIVATE AND CONFIDENTIAL 0703
1. apakah maksud nama tersebut>Nuratiqah
2. bilakah kali terakhir anda  buang air besar/kenape?
3. aku suka no 3 dan _ _ _ _ _?hint-ejaan no. adalah  berdasarkan tmpt kosong yg diberi
4. adakah anda betul2 ingat tarikh birthday saya atau anda just pegi search kt facebook atau mana2 sumber terdekat?
5. tension tak jawab soalan saya setakat ni?
6.time lepas makan awak ade cungkil gigi gune tangan tak/kenape?
7. apakah peralatan yang digunakan untuk mengorek hidung?*skrg2nya 3
8. sila create satu soalan menggunakan perkataan " woww"
9. 5 perkataan yg mencerminkan ak.*soalan ni x tiru tau..hehe
10. ape perasaan korg belajar jauh dari kampung halaman?
11. tulis semula jawapan bagi nombor  8.

sekian.kertas soalan tamat.sila beredar dengan segera sambil menggaru bulu kening. bawa kakak ipar sebelah abang saleh punye jiran kembali ke tanjung rambutan.
.no rules in answering my question paper.
GOOD LUCK!

p/s: sila potong kuku anda.terima kasih.
naktagjugak.takkire..hehe



Thursday, November 3, 2011

Hakikat dunia


Tak ku sangka, murahnya airmata sang lelaki...dalam mampir 24 jam hamper 100 miscall tertera  di handphone sang wanita. Dalam hati..”wah hebatnya cinta sang lelaki ini pada gadis itu. Tapi kalau dah memanggil setiap masa tidak kira waktu. Apakah??pada waktu malamnya pula.menelepon si gadis sambil menangis tersedu-sedu. Tidak hadirkah rasa malu di jiwa lelaki itu. Setiap malam mencurah airmata hanya si gadis  tidak menerima cintanya. Terimalah hakikat. Berjuta kali telah si gadis memberitahu bahawa dia tidak dapat menerima lelaki tersebut Si gadis tidak menaruh cinta padamu wahai arjuna. Jika dilihat paras rupa tidak sedikit pun terkilas airmukanya dengan emosi-emosi yang dilontarkan hamper setengah mati. Muka macam rock kental. Merayu,memujuk,menangis ibarat dunia sudah mahu kiamat. Apa rasionalnya?. Sungguh  memalukan kaum lelaki. Bayangkan kalau tiap-tiap malam si lelaki ini menangis menghadap Tuhan berdoa untuk mempercepatkan jodohnya. Insya Allah dimakbulkan. Amin. Wassalam..^_____^(cerita ini bukan hanya menerjah kaum lelaki bahkan kepada kaum-kaum wanita diluar sana...jangan terlalu mengejar cinta hingga separuh nyawa. *kebetulan cerita ini berkaitan dengan orang sekeliling aku.yang pasti bukan aku...
p/s: hehe.peace n0 war..t0 my beloved friend.jgn marah ye..:)

AKU DL!

.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
yes tjuk 2 ak tipu sbb ak jeles dgn kwn2 ak yg dpt dl..rmai giler bang..hahahahha..*ketawe org x siuman...but though, thank you Allah for my result..seb baek x GB tau..GB=gagalberhenti..hek3..as for my beloved friends..congrats yaww...haha..maen yaww yaww 2 bang..haha..keyh.salam..:)